Houtworm en Boktor

Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende in hout levende insectenlarven, het gaat vooral over de larve van de gewone houtwormkever. Maar de larve van de bonte knaagkever en bonte klopkever worden ook wel grote houtworm genoemd.

De huisboktor is ook een kever die meestal niet als houtworm wordt betiteld, maar deze kan flinke schade aan binnenshuis houtwerk veroorzaken.

De keverlarven boren gangen in het hout, en kunnen daarmee houtconstructies, vloeren, meubels en andere houten voorwerpen beschadigen of vernielen. De voorkeur van de larven gaat uit naar de zachtste delen in het hout.

Of er levende larven aanwezig zijn is te zien aan het boormeel dat uit de gaatjes komt. De ronde tot ovale gaatjes in het hout zijn de uitvlieg openingen van de kevers.

Om grote schade en vernieling in te perken of te voorkomen is het noodzakelijk om de houtworm en boktor te bestrijden en de plaag zo veel mogelijk in te dammen.

H.I.S kan u hiermee helpen, Wij gebruiken bestrijdingsmiddel op olie- en waterbasis. Hiermee kunnen wij de houtworm en boktor bestrijden zonder dat het schadelijk is voor u en uw huisdieren.

Spinnen

Naast het feit dat veel mensen kriebels krijgen van spinnen kunnen ze helaas ook lichte schade veroorzaken. Op houten- en kunststof kozijnen kunnen spinnen met hun uitwerpselen blijvende schade achterlaten.

De uitwerpselen kunnen het verf en kunststof aantasten waardoor er vlekken ontstaan, Door de spinnen met een biologisch middel te verdrijven, hebben ze geen kans om tot last te zijn. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Video over houtwormen

Leuke video over ‘wat te doen tegen houtwormen’ gemaakt door de Telegraaf.